středa 9. ledna 2008

Kam s ním? (variace)

Jsouc z domova vychována k šetrnosti, propadla jsem v dospělosti skleněnému šílenství a půjde-li to takhle dál, propadnu se i do skleněného pekla, a to doslova. Nedokážu totiž vyhodit nic skleněného a s uzávěrem. V naší rodině se téhle diagnóze říká skleněná bába a trpíme tím všechny osoby ženského pohlaví a projevuje se to tak, že skladujeme sklenice od jogurtů, nakládané zeleniny, kompotů, kečupu, oliv a já nevím čeho ještě, prostě proto, že sklo "se vždycky hodí" a "víš, jak jsou zavařovačky dneska drahý". I teď, zatímco píšu tohle, stojí po mé levici tři vzorně vymyté sklenice od okurek a jedna ještě s lákem. Musí to být nějaké genové zatížení, protože racionálně vzato mi tahle důchodcovská záliba k ničemu není - sklenice na uskladnění potravin nepoužívám, jídlo v nich nikomu neposílám a než bych se crcala se zavařováním, radši si ten kompot koupím v obchodě... Abych pak měla doma další skleněný krám. Takže proto bych zde chtěla uveřejnit takový menší inzerát: Nabízím kvalitní sklenice vhodné pro zavaření zhruba metráku ovoce... Zn. Zaplatím.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Sklenice se prostě schovávají, ať se Ti to libí nebo ne. Nebo se snad chceš dostat do situace, kdy budeš nutně potřebovat nějakou pěknou sklenici s uzávěrem a najednou zjistíš, ouha, sklenice nikde? Nechceš? Vidíš! Jsi tedy nucena celoživotně uschovávat staré sklenice, a až jich budeš mít milion, tak si z nich třeba uděláš skleník na zahrádce, v případě že nějakou budeš mít :-)
J.P./V.D.

Greta řekl(a)...

díky za tip :-> copak skleník, celej barák z toho postavim!

aknezob řekl(a)...

Nevíš o čem mluvíš. U nás je sklenic na mrakodrap v New Yorku a neveřila bys, jsou i chvíle kdy chybí. Pravda, co neuložíme do pultového mrazáku, to zavaříme. My máme i pětilitrovky a z toho asi třicet jich je plných sušeného ovoce. Počkej na podzim až nám zase dojdou, tak se stavím.

Greta řekl(a)...

prosím, stav se!

Anonymní řekl(a)...

Jeeeee, ... a čokoladu si furt jen brát, u kamen si svý nohy hřát... jééé to bude nádherny//alias: ...a křížaly si furt jen brát, u kamen si svý nohy hřát....
J.P/V.D